Назад

Започва Годишното общо събрание на Асоциацията на Балканските палати


 • Започва Годишното общо събрание на Асоциацията на Балканските палати


   

  Председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов ще участва в Общото събрание на Асоциацията на Балканските палати /ABC/ в Будва, Черна гора, което започва утре - 16 април - и ще продължи до 17 април. Организатор на събитието е Търговската палата на Черна гора.
   
  Утре (16 април) ще се проведе конференция на тема: Неформалната икономика като фактор, възпрепядстващ развитието нa CEFTA - региона. Ще бъде обсъден проблемът със сивата икономика, която влия негативно на бизнес условията, нарушава данъчния ред и бюджетните приходи. 
   
  Откриването ще бъде направено от Велимир Миюшкович – председател на Търговската палата на Черна гора, както и от Радое Жугич, министър на финансите на Черна гора. В дискусиите ще се включат представители на всички палати от региона на ABC (Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Румъния, Сърбия, Черна гора и Турция). 
   
  Ще бъдат представени дейностите по проекта “DIHK-CEFTA” за Западните балкани. БТПП участва като партньор небенефициент в съвместения проект между Асоциацията на германските търговски палати и Палатите от страните на CEFTA, но оказва съдействие с обучение на експерти от арбитражните съдилища на съответните страни, с оглед високата степен на дигитализация на базата данни за делата в България. Всяка година БТПП изготвя Каталог на панаирите и изложенията в Югоизточна Европа, като част от дейността на БТПП по партньорския проект.

  Линк

Назад