Назад

Закон на Янев разгневи синдикати и работодатели


 • Закон на Янев разгневи синдикати и работодатели


   

  Работодателските организации бойкотираха съвета за тристранно сътрудничество. Повод за тяхното недоволство станаха промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. Промените бяха прокарани от лидера на РЗС Яне Янев.
   
  Според Олга Чугунска - експерт-икономист в Българска търговско-промишлена палата, промените са противоконституционни и може да се използват за рекет и политически натиск върху организациите. И от синдикатите са на същото мнение, защото законът е насочен към организаците, които са на държавен бюджет, което не включва работодателите, обясни Николай Николов - експерт в КТ "Подкрепа".
   
  Според лидера на РЗС Яне Янев, това е опит за оправдание на хора с гузна съвест. Той припомни, че депутатите също декларират имуществото си и никой не ги рекитира. "Подобен дебат е абсолютно безсмислен. Не може работодателите и синдикатите, които определят парите на толкова много хора, да се крият. Това е антикорупционно законодателство, което има и превантивен ефект" заяви Янев.

  Линк

Назад