Назад

Васил Тодоров: Има интерес от български фирми да инвестират в Молдова


 • Васил Тодоров: Има интерес от български фирми да инвестират в Молдова


   

  София. Има интерес от страна на български фирми да инвестират в Молдова, както и молдовските - да инвестират у нас. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” главният секретар на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Васил Тодоров.
  “Миналата година на 25 септември подпомогнахме организирането и провеждането на семинар, свързан с възможности за бизнес и инвестиции в български етнически район Тараклия в Молдова. В тази връзка поддържаме контакти и с Арбитражния съд към Молдовската търговско-промишлената палата”, допълни Васил Тодоров. 
  България изнася за Молдова спиртни напитки, вина, медикаменти, както и традиционно познатите на този пазар селско стопански продукти от България. “По отношение на стокообмена, цифрите са по-скромни – 117 милиона щатски долара за 2012 година. Това показва, че има потенциал, въпреки че Молдова се нарежда на 42-ро място в износа и 60-то място във вноса на България”, посочи Тодоров. 
  Васил Тодоров отбеляза, че основните стокови групи, които присъстват във вноса от Молдова през 2012 година, са броячи на течности и газове, нефтопродукти, захар в твърдо състояние, семена от слънчоглед, стъклен амбалаж, природен гипс, соево масло, сушени плодове, олио.
  Инна ПОГЛУБКО 

  Линк

Назад