Назад

Цветан Симеонов: Законът за отнемане на незаконно имущество ще създаде комфорт на престъпниците /ВИДЕО/


 • Цветан Симеонов: Законът за отнемане на незаконно имущество ще създаде комфорт на престъпниците /ВИДЕО/


   „Създава се закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, за който няма оценка на въздействието", коментира по време на дискусия за законопроекта председателят на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ Цветан Симеонов. 
  От сега действащата комисия „Кушлев" и от подготвяния закон за отнема не имуществото, придобито от престъпна дейност, личи, че комисията работи за себе си, откъсната от другите правоохранителни органи, смята той.
  Според Симеонов това е недостатък, на който не се дава отговор в законопроекта. Симеонов смята, че всеки може да блокира работата на комисията чрез подаването на безброй много анонимни сигнали. Това щяло да създаде комфорт на истинските отчуждители на обществени средства. Според него законът създава предпоставки за корупция и за използването на дейността на комисията за други цели, а не за връщане в обществото на средствата, придобити от престъпна дейност.
  Председателят на БТПП подчерта, че трябва да се гарантира ползването на собственото имущество, а законът по никакъв начин не гарантира такова право. Той създава още предпоставки за т. нар. в лова „подборен обстрел" в обществото, като осъществява политически и целите на самата организирана престъпност.

  Линк

Назад