Назад

Цветан Симеонов: Приветстваме решението на Столична община да облекчи бизнеса с такса-смет


  • Цветан Симеонов: Приветстваме решението на Столична община да облекчи бизнеса с такса-смет
     София /КРОСС/  Ръководството на Българската търговско-промишлена застава зад всеки ход на властта, който ще носи полза на бизнеса. Това каза председателят Цветан Симеонов, на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Поводът беше предложението на общински съветници за намаление от 16.7 % на таксата за битови отпадъци за нежилищни имоти на предприятията и офисите на територията на столицата. По този начин таксата за фирмите ще намалее от 12  на 10 промила върху отчетната стойност на имотите. В срещата взеха участие председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева и председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, съобщиха от БТПП.
    „Има и други решения в новия бюджет на Столична община в полза на бизнеса”, изтъкна Фандъкова, като определи инициативите за изграждане на възлови кръстовища на две нива и за продължаване доизграждането на Софийското метро с европейски средства, като инициативи с дълготраен ефект за концентрираните в столицата най.много фирми.
    Председателят на БТПП напомни, че над 19 хиляди от членовете на Палатата са с регистрация от София-град и София.област. В един бъдещ меморандум между Столична община и БТПП ще залегнат идеите за участие на представители на бизнеса в гъвкави форми на сътрудничество с местните власти. Подобно предложение е идеята за създаване на Консултативен съвет по икономическото развитие или друга постоянно работеща форма за обсъждане на най-важните въпроси за работа между бизнеса и общинските власти. Като пример  за обсъждане нормативните актове на общината и за даване на становища и кандидатстване по екологични проекти.

    Линк

Назад