Назад

EUROCHAMBRES инициира кампанията 30max


 • EUROCHAMBRES инициира кампанията 30max


   

  На 16 март влиза в сила директива на ЕС, съгласно която държавите трябва да се разплащат с бизнеса в рамките на най-много 30 дни.
   
  Естония и Финландия са единствените две европейски страни, в които публичните администрации уредиха сметките си с частния сектор в рамките на 30-дневния срок, предвиден от LATE PAYMENT DIRECTIVE, която трябва да влезе в сила в целия ЕС на 16 март, съобщиха от пресслужбата на БТПП. Във всички други страни, публично-частните плащания превишават 30 дни, Италия, Гърция и Испания са най-слабо представящите се, със средни срокове за разплащане съответно 180, 174 и 160 дни.
   
  Всяко закъсняло плащане има преки последици за предприятията, особено за малките и средни предприятия: намаляване на инвестициите, загуба на работни места и дори затваряне на предприятия.
   
    "Платежоспособността на хиляди реномирани фирми е заложено на карта, а с него и съдбата на хиляди работни места ", каза Арналдо Абруцини, Генерален секретар на EUROCHAMBRES – европейската асоциация на търговско-промишлените палати.
   
   
  Повече информация ще намерите, като отворите линка

  Линк

Назад