Назад

Развитие на средата за правене на бизнес обсъдиха Веселин Марешки и Цветан Симеонов


 • Развитие на средата за правене на бизнес обсъдиха Веселин Марешки и Цветан Симеонов


   

  Развитие на средата за правене на бизнес обсъдиха Веселин Марешки и Цветан Симеонов

  01 Март 2013г.

   


  Възможности за подобряване на бизнес средата в страната обсъдиха на среща председателят на БТПП Цветан Симеонов и бизнесменът Веселин Марешки (ПП Либерален алианс), който заедно с експертния си екип бе на посещение в Палатата.

  Г-н Симеонов представи дейността на Палатата и услугите в полза на бизнеса, с акцент върху регионалните и международните дейности. Председателят на БТПП обърна специално внимание върху едни от най-сериозните проблеми за фирмите – неефективната и скъпа администрация, сложните процедури и високите административни разходи за бизнеса.

  Г-н Марешки представи резултатите от търговската си дейност. Акцент в изказването му бе необходимостта от бърза реакция на институциите у нас – когато има една добра идея в полза на предприемачите, то тя да бъде реализирана своевременно чрез законодателни промени, а не след години, когато вече няма да бъде полезна. Г-н Марешки представи и вижданията си за по-добро икономическо развитие на страната.

  В заключение на дискусията председателят на БТПП подчерта, че вижда припокриване на голяма част от идеите, представени от участниците на срещата. Цветан Симеонов потвърди необходимостта от бързи решения, които чрез законодателни промени да подобрят условията за правене на бизнес в страната и прилагане на антикризисни мерки и за икономически растеж.
   

   


  Линк

Назад