Назад

Оставката давала недобри сигнали на инвеститорите


 • Оставката давала недобри сигнали на инвеститорите


   

  Оставката на министър-председателя е въпрос на лично решение, каза Цветан Симеонов
   
  от iNews.bg |20.02.2013 | 18:381 
   
  Оставката давала недобри сигнали на инвеститорите
  iNews/Радила Радилова


  Оставката на министър-председателя е въпрос на лично решение. Ние от БТПП очаквахме след първия пълен мандат на правителството на Иван Костов, България да се е разделила с италианския модел на чести смени на правителствени екипи", посочи още Симеонов. Изпълняването на пълен мандат говори за стабилност в една страна. Обратното дава недобри сигнали особено за инвеститорите. Това заяви председателят на Българската Търговско-Промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов пред агенция "Фокус".


  Той добави, че предпочита правителствата да си завършват мандатите. Така, когато имаме правителствена програма особено за икономиката, очакването е тя да бъде изпълнена", каза Симеонов.

  "Ние вече дадохме положителна оценка на макроикономическата стабилност, в това число на министъра на финансите Дянков, която е рядък случай и в рамките на Европейския съюз. З нас съществуват притеснения, че е възможно следващ състав на един кабинет да не продължи практиката на успокоение на финансите и с това да се лишим от малкото предимства, които имаме по отношение на други европейски страни", каза председателят на БТПП.

   
   

  Линк

Назад