Назад

Цветан Симеонов: Изпълняването на пълен мандат говори за стабилност, обратното е недобър сигнал за инвеститорите


 • Цветан Симеонов: Изпълняването на пълен мандат говори за стабилност, обратното е недобър сигнал за инвеститорите
   

  20 февруари 2013 | 18:25 | Агенция "Фокус"
  Начало / Икономическа политика
   
  София. Оставката на министър-председателя е въпрос на лично решение. Ние от БТПП очаквахме и разчитахме след първия пълен мандат на правителството на Иван Костов, България да се е разделила с италианския модел на чести смени на правителствени екипи, защото изпълняването на пълен мандат, говори за стабилност в една страна. Това заяви в интервю за Агенция “Фокус” Цветан Симеонов, председател на Българската Търговско-Промишлена палата (БТПП). 
  По думите му - обратното дава недобри сигнали особено за инвеститорите. 
  "Бихме предпочели правителствата да си завършват мандатите. Така, когато имаме правителствена програма особено за икономиката очакването е тя да бъде изпълнена", каза Цветан Симеонов.
  На въпрос - какви ще са последствията от тази оставка за финансовата стабилност в България, Цветан Симеонов заяви: "Ние вече додахме положителна оценка на макроикономическата стабилност, в това число на министъра на финансите Дянков, която е рядък случай и в рамките на Европейския съюз. В този смисъл - за нас съществуват притеснения, че е възможно следващ състав на един кабинет, да не продължи практиката на успокоение на финансите и с това да се лишим от малкото предимства, които имаме по отношение на други европейски страни".
   
   
  Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение” 

Назад