Назад

Наши консерви заминават за Сибир


 • Наши консерви заминават за Сибир


   

   


  "Пет старозагорски фирми представиха продукцията си на среща с Владимир Щербин, упълномощен представител за България и Балканския полуостров на Централносибирската търговско-промишлена палата", съобщи Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Владимир Щербин е за втори път в Града на липите, след като в средата на декември м.г. дойде тук на опознавателно посещение. Още тогава той декларира, че особен интерес за неговия регион представляват българските плодове, зеленчуци и консерви.

  "Фирмите "Дерони", "Конекс-Тива", "Дибси" и "Контракт", които произвеждат консерви, както и "Агрофрукт" за замразени храни, представиха продуктите си", разказа още Стоилов. Николай Гаджев, собственик на "Контракт", е заявил възможност да прави консерви по руска поръчка и по техни рецепти, след като Щербин разказал за специалната рецепта на майка си за консервиране на зеленчуци.

  "Има интерес за доставка у нас на елементи и детайли за производството на мебелното предприятие "Средна гора", информира още Олег Стоилов. "Всяко пето дърво от всички видове в Русия расте в нашия регион", обяснил Щербин. За разлика от тук, Русия забранява износ на необработена дървесина, а стимулира износа на обработен материал.

  Собственик на верига от 100 магазина в Архангелск пък искал да продава български стоки. Това станало при друга среща в Палатата. Намерението му било продиктувано не само от бизнес интереси, но и от морални подбуди, свързани с традиционните топли връзки между двата народа.

  Росица ВЪЛЬОВСКА

   


  Линк

Назад