Назад

Забавените плащания по доставки на медицинска апаратура обсъждат на среща в БТПП


 • Забавените плащания по доставки на медицинска апаратура обсъждат на среща в БТПП


   Забавените плащания по доставки на медицинска апаратура и нуждата от повече и по-ясно правила по възлагането на обществени поръчки обсъдиха председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов и  г-жа Силвия Петрова – председател на Асоциацията на вносителите на едро и на производителите на медицинска апаратура и консумативи.
  Основният бич за фирмите от отрасъла е липсата на равнопоставеност  в отношенията наричани иначе договорни, но често на практика се стига до отклоняване от носенето на отговорност от държавните институции, които поръчват медицинска апаратура. Асоциацията е пряк член на БТПП и сътрудничеството по отстояването на правилата ще продължи – каза г-н Симеонов.
  В срещата бе обсъден въпроса за по-скорошното провеждане на същинска здравна реформа в България, за която Асоциацията на вносителите и производителите на медицинска апаратура има проект с 10 годишен хоризонт, който е в доста напреднала фаза, но който никоя от държавните институции, включително и Министъра на здравеопазването не иска да чуе.Двамата събеседници обсъдиха отново проблема с неработещата държавна администрация. Примерът е за голяма част от предложенията на Асоциацията, по която  обикновено няма отговор или реакция, което е недопустимо в една демократична държава.
  briz15.com

  Линк

Назад