Назад

Готвим се за инвестиции в Индонезия


 • Готвим се за инвестиции в Индонезия


   

  Пари
  Пари
   
  Принт
  - Аа +

  Смятаме да развиваме шопинг туризма в азиатската страна

  Посланикът на Индонезия в София Н. Пр. Бунян Саптомо представи актуалните възможности за бизнес и инвестиции в страната си. Събитието се организира съвместно с Посолството на Република Индонезия в София и БТПП, стана ясно от съобщение, специално до медиите.

   

  Представянето бе открито от председателя на Палатата Цветан Симеонов, който очерта най-важните икономически характеристики на Индонезия. Н. Пр. Бунян Саптомо направи много убедителна презентация на икономиката в страната. Индонезия е твърде далеч от България, но в днешната модернизирана епоха разстоянията не представляват затруднение.

   

  Посланикът отбеляза важните предпоставки за инвестиции в страната - стабилния икономически растеж от 6% годишно, броя на МСП, стратегическото географско разположение, свобoдната обмяна на чужда валута, нарастващия брой на средната класа от населението. Силно развити отрасли са селското стопанство и добива на полезни изкопаеми. Страната е производител номер 1 в света по палмово масло и на второ място - по производство на алуминий и какао. Сред основните експортни стоки са текстил, електроника, каучук и палмово масло.

   

  С цел запознаване с икономическите и търговски практики на страната, Посолството на Република Индонезия направи предложение българска бизнес делегация да посети Индонезия по време на търговското изложение в Джакарта (16 – 20 октомври 2013г.). Посолството организира пътуването от 14-18 октомври, като на първите 10 фирми, проявили интерес за участие до 01 Август 2013г, ще бъдат осигурени безплатно: 3 нощувки в 4-звездни хотели, както и вътрешен транспорт.

   

  Освен икономическите параметри, Н. Пр. Саптомо се спря и на туристическите и културни забележителности на Индонезия. Страната е известна спа дестинация с развит шопинг туризъм. Посланикът покани всички участници в срещата на изложението „Ваканция и СПА“ в Интер Експо Център (14 -16 февруари), където Индонезия ще бъде представена със свой собствен щанд.

   

   


  Линк

Назад