Назад

Възможности за бизнес в Индонезия бяха представени в БТПП


 • Възможности за бизнес в Индонезия бяха представени в БТПП


   

  Посланикът на Индонезия в София Н. Пр. Бунян Саптомо представи актуалните възможности за бизнес и инвестиции в страната си. Събитието се организира съвместно с Посолството на Република Индонезия в София и Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Представянето бе открито от председателя на Палатата Цветан Симеонов, който очерта най-важните икономически характеристики на Индонезия.

  Посланикът отбеляза важните предпоставки за инвестиции в страната - стабилния икономически растеж от 6% годишно, броя на МСП, стратегическото географско разположение, свободната обмяна на чужда валута, нарастващия брой на средната класа от населението. Силно развити отрасли са селското стопанство и добива на полезни изкопаеми. Страната е производител номер 1 в света по палмово масло и на второ място по производство на алуминий и какао. Сред основните експортни стоки са текстил, електроника, каучук и палмово масло.

  С цел запознаване с икономическите и търговски практики на страната, Посолството на Република Индонезия направи предложение българска бизнес делегация да посети Индонезия по време на търговското изложение в Джакарта (16 – 20 октомври 2013 г.). Посолството организира пътуването от 14-18 октомври, като на първите 10 фирми, проявили интерес за участие до 01 Август 2013 г, ще бъдат осигурени безплатно: 3 нощувки в 4-звездни хотели, както и вътрешен транспорт.

  Освен икономическите параметри, Н. Пр. Саптомо се спря и на туристическите и културни забележителности на Индонезия. Страната е известна спа дестинация с развит шопинг туризъм. Посланикът покани всички участници в срещата на изложението Ваканция и спа в Интер Експо Център (14-16 февруари), където Индонезия ще бъде представена със свой собствен щанд.

  Над 25 фирми взеха участие в събитието и с интерес споделиха своите бизнес планове и намерения относно Индонезия.


  Линк

Назад