Назад

БТПП и ФНТС обсъдиха общите стъпки за по-бързото внедряване на нови технологии


 • БТПП и ФНТС обсъдиха общите стъпки за по-бързото внедряване на нови технологии


   

  Новият председател на Федерацията на научно-техническите съюзи проф. Иван Янчев и членове на Управителния съвет на Федерацията се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
   
  Обсъдени бяха основните приоритети от подписания през 2011 г. Меморандум за съвместна дейност между Палатата и Федерацията. Основните акценти на срещата бяха по-ефективното им изпълнение, намиране на допирни точки в изложения с цел разширяване на участията, както и съвместната им реализация.
   
  Обсъдени бяха идеи за организиране на съвместни дискусионни форуми - как иновациите и новите технологии да стигнат по-бързо до фирмите, обсъждания по законопроекти, подготовка на съвместни становища и участие на експертни представители в работни групи и комисии.
   
  Лилия Смедарчина, председател на Българския съюз на стандартизаторите, представи важна инициатива в сферата на стандартизацията и свързаните с нея дейности с широко участие на Балканските страни. Десетата юбилейна международна конференция ще се проведе на 13-14 септември т. г. в Созопол. 

  Линк

Назад