Назад

В БТПП предствяне възможности за бизнес и инвестиции в Индонезия


 • В БТПП предствяне възможности за бизнес и инвестиции в Индонезия


   

  Българската търговско-промишлена палата ще представи за своите членове актуалните възможности за бизнес и инвестиции в Индонезия, промените в икономическото и търговско законодателство в страната. Събитието ще се проведе съвместно с Посолството на Република Индонезия в България на 05 Февруари 2013г /вторник/ от 10.00ч. в сградата на БТПП, ет.1, зала А, гр.София, ул."Искър" 9.

  Индонезия е перспективен търговски партньор на България сред страните от Югоизточна Азия. Страната разполага със значителни минерални природни ресурси – природен газ, въглища, нефт, цинк, никел, мед, боксит и злато. Страната играе активна роля и в икономическото партньорство между АСЕАН и страните от Европейския Съюз в рамките на Форума Азия-Европа (АСЕМ). Индонезия е благоприятна дестинация за бизнес и туризъм.

  Сред основните износни стоки към Индонезия са: семена от анасон, ким, кориандър; медни ламарини; тютюни; интегрални схеми; препарати за храна на животни; машини за отливане с приложение в металургичната промишленост; хартия за рециклиране.

  Българският внос се формира основно от: кафе, аминосъединения, палмово масло, хартии и картони, машини за пресяване; масла и мазнини, електрически акумулатори.

  Н. Пр. Г-н Саптомо, посланик на Република Индонезия в България ще представи промените в условията за бизнес и търговия в Индонезия през последните години, както новостите в законодателството, с цел разширяване на икономическите отношения между двете страни.

  Представители на медиите ще могат да проследят представянето за българските фирми.


  Линк

Назад