Назад

Среща в БТПП по проблемите на вносителите и производителите на медицинска апаратура и консумативи


 • Среща в БТПП по проблемите на вносителите и производителите на медицинска апаратура и консумативи
   11:11  19/01/2011София (Пресклуб) 
  Забавените плащания по доставки на медицинска апаратура и нуждата от повече и по-ясно правила по възлагането на обществени поръчки обсъдиха председателят на БТПП Цветан Симеонов и Силвия Петрова – председател на Асоциацията на вносителите на едро и на производителите на медицинска апартура и консумативи, – съобщи пресцентъра на Палатата.
  Основният бич за фирмите от отрасъла е липсата на равнопоставеност в отношенията наричани иначе договорни, но често на практика се стига до отклонаване от носенето на отговорност от държавните институции, които поръчват медицинска апаратура. Асоциацията е пряк член на БТПП и сътрудничеството по отстояването на правилата ще продължи, – каза Сименов.
  В срещата бе обсъден въпроса за по-скорошното провеждане на същенска здравна реформа в България, за която Асоциацията на вносителите и производителите на медицинска апартура има проект с 10 годишен хоризант, който е в доста напреднала фаза, но който никоя от държавните институции, включително и Министъра на здравеопазването не иска да чуе.
  Двамата събеседници обсъдиха отново проблема с неработещата държавна администрация. Примерът е за голяма част от предложенията на Асоциацията, по която обикновено няма отговор или реакция, което е недопустимо в една демократична държава. 

  Линк

Назад