Назад

БТПП със списък от мерки за Дянков


 • БТПП със списък от мерки за Дянков


   

  БТПП със списък от мерки за Дянков
  Източник: Thinkstock/ Guliver

  Списък с желаните за реализация мерки в полза на българския бизнес до края на мандата на ГЕРБ беше изпратен от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) до финансовия министър Симеон Дянков.

  Предложението на БТПП е съобразено с мерките, планирани в Програма за по-добро регулиране 2010-2013, който до този момент са останали неизпълнени. Писмото съдържа резултата от направеното от палатата проучване за основните проблеми в стопанската дейност на нейните членове.

  БТПП счита още, че наред с някои реализирани мерки, насочени към финансова стабилност (напр. създаването на фонд JEREMIE), следва да бъде анализирана и възможността за включване на страната в ERM II, предвид икономическите показатели на България и с цел отваряне на достъп на българските банки до изгоден финансов ресурс от европейски банки. Ясно е, че предприемането на подобна стъпка не бива да се свързва с въпроса за влизане в еврозоната, защото последното трябва да се предшества от задълбочен анализ и преценка за разходите и ползите, казват от БТПП.

   


  Линк

Назад