Назад

Връчиха наградите „ Златен и Сребърен лъв” за 2012 г


 • Връчиха наградите „ Златен и Сребърен лъв” за 2012 г


  Въпреки кризата, в изложението участваха над 150 български фирми. Отличията получиха  нови конкурентни продукти, но и фирми за цялостната си продуктова гама -заради устойчивото си присъствие на пазара и работните места, които поддържат. Организаторите на изложението, Съюз „Произведено в България“, Българската търговско-промишлена палата и„Бизнес център България” ЕООД, връчиха наградите «Златен и Сребърен лъв'” на седем фирми.

   

  „Златен лъв” в сектор хранително-вкусова промишленост получиха:  
   - свинекомплекс „Голямо Враново Инвест АД”, с. Голямо Враново, Русенско – за продукт сурово сушена шунка, овкусена със специални подправки;
  - ФРАНС ИНТЕРНАСИОНАЛ АГРО АЛИМАНТЕР - ФИАЛ ООД , с. Песнопой, Пловдивско – за червено купажно вино DAROBAS SPECIAL; 
  Награда сребърен лъв” е за пчеларите Веселин и Констатин Илиеви от Плевен за серия пчелни продукти като хранителни добавки с лечебна насоченост.

  В сектор „козметика и парфюмерия” награда „Златен лъв”получиха: 
   - БЪЛГАРСКА РОЗА АД –  Карлово, за луксозна козметична серия „LADY`S JOY LUXURY” от 8 продукта, която успешно съчетава традиционни технологии и последни иновативни технологии; 
  - ЕТ „КОКОНА“ - гр. Пловдив – за козметична серия за крака  „FOOD GUARD RELAX” от 8 продукта, разработена от лавандулово масло и антибактериални агенти.
   Награда „Сребърен лъв”  е за   „ТОНЕШ“ООД – гр. Бургас, за козметична серия 
   „РОЗА ДАМАСЦЕНА“, която съдържа био сертифицирани съставки и защитава цялостно лицето.
   В сектор  „ТРИКОТАЖ И ТЕКСТИЛ” награда „Сребърен лъв” е за 2 фирми,  
      фирма  „ЗЛАТЕВ – БГ“ ЕООД Варна, за цялостно производство на мъжки, дамски и детски трикотаж, и ЕТ „ДЕЯН НИКОЛОВ – СТЕЛА“ - Русе, за цялостно производство на детско-юношески облекла.


  В словото си, при получаване на наградата, Вихрен Димитров, управител на „Голямо Враново Инвест АД” с огорчение каза, че българският производител не усеща грижата и подкрепата на държавата…. „ показателен е фактът, че миналата година наградите връчи министъра на икономиката Трайчо Трайчев, къде е сега неговия заместник? Колко останахме българските производители на месо и месни продукти? Само в нашия сектор поголовието е намаляло повече от 10 пъти в годините на прехода!? Причините са много, но държавата трябва ясно да определи приоритетите си за развитие и да подпомага реално. И ние само оцеляваме.До кога? Толкова ли е сложно българското правителство да ни подкрепи „Произведено в България” да се проведе и в някоя от страните на ЕС, за да се убедят колко качествени са нашите продукти?!  А за българските клиенти ще кажа, нашето производство не  е по-евтино, защото условията, които са договорени с ЕС са по- неблагоприятни за нас. В пъти! Изберете българското, то не е по-евтино, но е качествено. По този начин, данъците и  печалбата, макар и малка, остават тук.”
  Повече по тремата на www.bssi.bg


  Линк

Назад