Назад

Новоназначеният посланик на Япония посети БТПП


 • Новоназначеният посланик на Япония посети БТПП  BCCI ®2012

   

   
  /КРОСС/ Н.Пр. г-н Такаши Коизуми, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България се срещна с председателя на БТПП г-н Цветан Симеонов. 
   
  Председателят на Палатата изрази своето задоволство и подчерта, че цени високо взаимоотношенията между двете държави. Япония е изключително важен икономически и търговски партньор на България. Господин Симеонов предаде на посланика специалния юбилеен сборник, посветен на 200 години от първото сдружение на търговците в България чествано по рано този месец. 
   
  Посланик Коизуми бе информиран за дейността на БТПП в подкрепа на бизнеса и членството в редица международни работодателски организации. Бяха дискутирани детайли по предстоящата бизнес делегация придружаваща г-н Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма, в Япония в периода 11-16.12.2012г. 
   
  Посланик Коизуми и г-н Симеонов дискутираха актуалните въпроси за енергийната ефективност и възстановяемите енергийни източници /ВЕИ/. Председателят на БТПП напомни становището по темата изискващо търсенето на решение, което да избегне неравноправното третиране на различните производители на ВЕИ, както и недопускането на ретроактивно действие на нормативен акт в тази сфера под каквато и да е форма.
   
  Copyright © CROSS Agency Ltd.

  Линк

Назад