Назад

БТПП очаква повече инвестиции у нас през тази година


 • Цветан Симеонов, БТПП: През 2011 година очакваме повече инвестиции в България


   София. Очакваме през 2011 г. тенденцията от миналата година - износът да е по-голям от вноса да се запази. Това заяви пред Радио „Фокус” председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

  Той поясни, че проучване на палатата отчита, че основните ни външнотърговски партньори като Германия, Италия, Холандия, техните предприемачи също очакват ръст в развитието си, в търговията, което ще повлияе и на външнотърговския оборот на нашата страна. Цветан Симеонов посочи още, че очакват инвестициите в страната – и български, и чужди да се увеличат и допълни, че бизнесът прави всичко възможно да берат плодовете на това, че България е запазила стабилна своята данъчна система и е атрактивна като място за инвестиции.

  Има диалог с институциите и правителството, но договорените неща не винаги се изпълняват, а администрацията реагира бавно на много динамичната обстановка в световната и българската икономика, каза още председателят на БТПП.
  Линк

 • Предричат ръст на чуждестранните инвестиции у нас


   Очакваме през 2011 г. тенденцията от миналата година - износът да е по-голям от вноса да се запази. Това заяви днес председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. 
  Проучване на палатата отчита, че основните ни външнотърговски партньори като Германия, Италия, Холандия, техните предприемачи също очакват ръст в развитието си, в търговията, което ще повлияе и на външнотърговския оборот на нашата страна, предаде Фокус.
  Цветан Симеонов посочи, че очакват инвестициите в страната – и български, и чужди да се увеличат, и допълни, че бизнесът прави всичко възможно да бере плодовете на това, че България е запазила стабилна своята данъчна система и е атрактивна като място за инвестиции.
  "Има диалог с институциите и правителството, но договорените неща не винаги се изпълняват, а администрацията реагира бавно на много динамичната обстановка в световната и българската икономика", каза още председателят на БТПП.

  Линк

 • БТПП очаква повече инвестиции у нас през тази година


   Очакваме през 2011 г. тенденцията от миналата година - износът да е по-голям от вноса да се запази. Това заяви пред Радио „Фокус" председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.
  Проучване на палатата отчита, че основните ни външнотърговски партньори като Германия, Италия, Холандия, техните предприемачи също очакват ръст в развитието си в търговията, което ще повлияе и на външнотърговския оборот на нашата страна.
  Симеонов посочи още, че БТПП очаква още инвестициите в страната - и български, и чужди да се увеличат. Той допълни, че бизнесът прави всичко възможно да се берат плодовете на това, че България е запазила стабилна своята данъчна система и е атрактивна като място за инвестиции.
  Има диалог с институциите и правителството, но договорените неща не винаги се изпълняват, а администрацията реагира бавно на много динамичната обстановка в световната и българската икономика, каза още председателят на БТПП.

  Линк

Назад