Назад

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ на БТПП 20-11-2012 вторник от 11 часа ул. Искър 9


 • ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ на БТПП 20-11-2012 вторник от 11 часа ул. Искър 9
   

   

  Европалати (Асоциация на европейските търговско-промишлени палати) за 20-та поредна година проведе изследване „Европейски икономически преглед 2013 – Еurochambres economic survey 2013” сред 53 000 фирми в Европа. 
   
  В България единствено БТПП проучва мнението на бизнеса и за 14-ти път страната ни участва в тази инициатива. През октомври т.г. БТПП проучи мнението на 631 фирми, членове на Палатата, от които 398 (63%) са в промишлеността и 233 (37%) в сферата на услугите.
   
  На пресконференцията председателят на БТПП Цветан Симеонов и екипа от анализатори на Палатата ще представят проучването с акцент резултатите за България. 
   
  Ще бъдат представени данни по следните показатели: 
  Бизнес климат
  Приходи от продажби( общо, в страната,  извън страната)
  Заетост
  Инвестиции
   
  Само журналистите, които участват в пресконференцията ще научат повече за:
  Промяната в сравнение с прогнозата на Европалати за 2012? 
  Каква е позицията на България в общ европейски план? 
  Кои са страните с позитивни очаквания  е къде България може да търси успешни парньорства?
   
  EUROCHAMBRES е създадена през 1958 г., Европейската асоциация на търговско-промишлени палати и представлява един от основните стълбове на бизнес представителство към европейските институции. EUROCHAMBRES изразява интересите на членуват над 20 милиона предприятия в 45 европейски страни чрез мрежа от 2000 регионални и местни палати, представени от 45 национални и две международни организации. Повече от 93% от тези предприятия са малки и средни предприятия. Членовете на камарата работят над 120 милиона служители. EUROCHAMBRES е единственият европейски орган, който служи на интересите на всеки сектор и всеки размера на европейския бизнес - поради мулти секторна членство на съставите - и единствената, в близост до бизнес, тъй като в резултат на регионална насоченост на палатите
   

  Линк

Назад