Назад

Строителен предприемач – вече официална професия


  • Строителен предприемач – вече официална професия
     Строителните предприемачи, които са първите реални инвеститори на българския пазар, вече имат своята официална икономическа категория. Това съобщи специално за 1kam1.com инж. Николин Гавраилов, председател на Българската предприемаческа камара в строителството. Новата класификация на професиите, която влезе в сила от 1 януари, включва и професията „строителен предприемач”. Допълнението е направено по предложение на Камарата. Българска търговско-промишлена палата също е оказала съдействие за въвеждането на новата класификация. 
    Предложението е било подавано и към предходното правителство, но тогава не се е стигнало до неговото разглеждане. В следващите седмици Камарата съвместно с БТПП ще доизяснят икономическите параметри, както и предимствата от новокласифицираната професия, допълни инж. Гавраилов. В Европа „строителен предприемач” е професия откакто съществува пазарна икономика, но ние чак сега догонваме европейските стандарти в тази област, каза още той. Още през следващата седмица ще бъдат предприети последващите действия за регистрация на професията. 1kam1.com ще ви държи в течение.
    Предимствата на официалната икономическа категория ще бъдат очертани и се очакват следващи действия като регистрация. Те ще бъдат от страна на Камарата, съвместно с БТПП. Очаква се те да бъдат финализирани още следващата седмица.

    Линк

Назад