Назад

Българско-узбекски бизнес форум ще се проведе в БТПП


 • Българско-узбекски бизнес форум ще се проведе в БТПП


   

  БТПП организира Българско-узбекски бизнес форум утре /15 ноември 2012/ от 15.30 часа в сградата на Палатата, София, ул. Искър 9. Събитието е във връзка с провеждането в София на третата сесия на Междуправителствената българско-узбекска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Съпредседатели на комисията са министърът на регионалното развитие и благоустройството на България Лиляна Павлова и министърът на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията на Узбекистан Ельор Ганиев.
   
  Според данни на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на Република България, външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира с многократното нарастване на българския износ, съставен от промишлени стоки. През 2011 г. стокообменът между двете страни отбеляза нарастване с 22.4% спрямо 2010 г., българският износ за Узбекистан – с 14.7% и вносът – с 46.0%.
   
  Съществува двустранен икономически интерес в следните сектори: хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична и лека промишленост, нефтохимическата промишленост, транспорт и лозаро-винарство.
   
  БТПП кани компаниите, които желаят да се включат в бизнес форума, да изпратят попълнена регистрационна карта на e-mail:intorg@bcci.bg до 14 ноември. Участието във форума е безплатно. Работни езици: български и руски с превод.
   
  За допълнителна информация: БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, Габриела Димитрова – тел.: 02 811 7489 и Христиана Пацева – тел.: 02 811 7497.

  Линк

Назад