Назад

Българо-узбекски бизнес форум


 • Българо-узбекски бизнес форум


  На 15 ноември 2012 г. (четвъртък) от 15:30 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), на адрес София, ул. "Искър" 9, ще се проведе Българо-узбекски бизнес форум. Това информираха от пресцентъра на Палатата, които са организатори на събитието.

  Форумът е във връзка с провеждането в София на третата сесия на Междуправителствената българско-узбекска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Съпредседатели на комисията са министърът на регионалното развитие и благоустройството на България Лиляна Павлова и министърът на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията на Узбекистан Ельор Ганиев.
   
  Според данни на българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира с многократното нарастване на българския износ, съставен от промишлени стоки. През 2011 г. стокообменът между двете страни отбеляза нарастване с 22,4% спрямо 2010 г., българският износ за Узбекистан - с 14,7% и вносът - с 46%.
   
  Съществува двустранен икономически интерес в следните сектори: хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична и лека промишленост, нефтохимическата промишленост, транспорт и лозаро-винарство, уточняват от БТПП.

  Линк

Назад