Назад

Под патронажа на БТПП Национална финансово-стопанска гимназия започва подготовка за честване на 100 години от създаването си


 • Под патронажа на БТПП Национална финансово-стопанска гимназия започва подготовка за честване на 100 години от създаването си


   

  /КРОСС/ По повод предстоящия през 2013 година 100-годишен юбилей на Национална финансово-стопанска гимназия, започнала своето съществуване по инициатива и с подкрепата на Софийската търговско-индустриална камара, председателят на БТПП, Цветан Симеонов и директорът на НФСГ, Иван Арсов обсъдиха идеи за тържествено отбелязване на юбилея. Експерти от Палатата ще окажат методическа помощ на учениците от гимназията при разработване на проекти.Предвиждат се конкурси и награди за победителите.
  Националната финансово-стопанска гимназия в София е наследник наСофийска мъжка търговска гимназия, основана през 1913 г. и открита официално на 25 февруари с.г. от председателя на Софийската ТИК Иван Грозев. 
  В началото на века бурното развитие на индустрията и търговията в България налага да се организира професионална подготовка на нужните специалисти. С тази задача се заемат Търговско - индустриалните камари, които финансират професионални курсове и основават професионални училища.
  Възпитаниците на НФСГ участват активно всяка година в обработването на данните от годишните финансови отчети на над 5000 фирми заизготвяне на класацията за изданието на БТПП "ТОП 100 - фирми, водещи в икономиката на България".
  Всичко това доказва, че сътрудничеството между бизнеса и професионалното обучение е от съществено значение за изграждане на добри кадри в полза на икономическия просперитет на страната ни.

  Линк

Назад