Назад

Йордански предприемачи в София


 • Йордански предприемачи в София


   Българо – йордански бизнес форум ще се състои на 7 ноември 2012 в София. Той е организира от БТПП съвместно с Йорданската корпорация за развитие на бизнеса /JEDCO/ и Българо- йорданска камара за икономическо сътрудничество. 


  Йордания представлява определен търговско-икономически интерес за България, поради: ниски митнически такси при внос на определени продукти на основание Споразумението за свободна търговия между ЕС и Йордания, и на второ място– възможността за йорданско посредничество, джойнтвенчър и рееккспорт на българска продукция през Йордания към страните от GCC като българска или йорданска стока (след съответната дообработка и т. н.). 


  Като особено перспективни български стоки за износ в Йордания и реекспорт към страните от GCC, Ирак и Палестинската автономия, могат да се разглеждат:зърно, зърнени храни, семена за посев, фуражи; месо, пресни и консервирани месни храни;консервирани плодове и зеленчуци; захарни изделия, сладка, конфитюри и мармалади; млечни продукти; детски храни; и др.


  Целта на Йорданската мисия в България ще бъде запознаване с хранително-вкусовата промишленост, както и организирането на двустранни срещи с представители на българския бизнес – вносители, търговци на едро и дребно. 

  Делегацията от 20 йордански бизнесмени ще бъде водена от представители на JEDCO

  На форума ще се проведе кратко представяне:
  - Как да правим бизнес в България, общ преглед по отношение на потенциала, особено за хранително-вкусовия сектор, представяне на хранително-вкусовата промишленост (критериите за навлизане на пазара, вкуса на потребителите, цените, изисквания за качество, опаковки, канали за дистрибуция , логистика и др.) 
  - Предвижда се кратка дискусия с представители на йорданския бизнес, както и провеждането на двустранни срещи с представители на българските фирми.


  Линк

Назад