Назад

Покана до представители на българските медии за семинар на тема "Възможности за бизнес и инвестиции в българския етнически район Тараклия, Република Молдова"


 • Покана до представители на българските медии за семинар на тема "Възможности за бизнес и инвестиции в българския етнически район Тараклия, Република Молдова"


   Българска търговско-промишлена палата кани представители на българските медии на семинар на тема ”Възможности за бизнес и инвестиции в българския етнически район Тараклия, Република Молдова”. Събитието ще се проведе съвместно с Посолството на Република България в Република Молдова на 25 септември 2012 от 09.30ч. в сградата на БТПП, гр.София, ул.”Искър”9

  Целта на участието в семинара е запознаване и отразяване на възможности за инвестиции и бизнес в две свободни икономически зони в област Тараклия, в които дейността е освободена изцяло от облагане от Република Молдова и дава възможност за износ на продукцията безмитно в държавите от ОНД и Русия. На семинара ще бъдат разгледани девет предложения: инвестиране в хотелски туристически комплекс; бизнес център; завод за преработка на селскостопанска продукция; изграждане на ферма за развъждане на зайци; изграждане на ферма за култивиране на гъби; изграждане на ферма за развъждане на овце и кози, орехова плантация, създаване на производствена площадка за отглеждане и обработка на ценни билки, лозарство и винопроизводство. Осигурени са сгради или съответно терени за съответните инвестиции в район Тараклия.
  Ръководител на делегацията от район Тараклия е председателят на Районен съвет Тараклия Александър Гарановски.

  За потвърждение на участието : тел.02 8117 445, Васил Чобанов

  Линк

Назад