Назад

Само 5 фирми от Варна в топ 100 на България


 • Само 5 фирми от Варна в топ 100 на България


   
  Само 5 варненски фирми намериха място в ежегодната класация на Българската търговско-промишлена палата, която определя 100-те най-динамично развиващи се и рентабилни дружества у нас. Така морската столица дели третото място с Русе, а пред нея се нареждат Пловдив със 7 дружества в класацията и безспорният лидер София с 38 фирми при разпределението на компаниите с най-голям ръст на приходите за изминалата година.


  Интересното е, че динамично развиващият се в последните години Бургас е на едно от последните места със само 1 дружество в класацията. Толкова има градът в при подреждането на компаниите с най-висока печалба на 100 лв. приходи от продажби.
  Докато тези от Варна се увеличават и броят им достига 6. В тази класация градът е на второ място. То се запазва и при класирането на дружествата с най-висока печалба на 100 лева собствен капитал. Тук обаче се нареждат най-много варненски компании – 7.

  Селекцията е извършена сред 5340 фирми, които произвеждат 76,94% от БВП на страната. 70% от първите 10 най‐успешни фирми в класациите са членове на БТПП.


  От организацията обаче не уточняват имената на най-перспективните български дружества.

  Линк

Назад