Назад

В БТПП бе представен нов търговски съветник на Румъния


 • В БТПП бе представен нов търговски съветник на Румъния


   
  Председателят на Българската търговско-промишлена палата се срещна с търговския съветник в Посолството на Румъния в нашата страна Раду-Калин Молдован. Г-н Молдован информира, че мандатът му в България приключва. Той направи обзор на ползотворното сътрудничество с БТПП, като отбеляза проведения през 2010 г. бизнес форум, по повод посещението на румънския президент в София като едно от най-успешните събития.
   
  Той посочи ежедневният обмен на икономическа и друга информация в помощ на бизнеса като много полезен за стимулиране на търговско-икономическите отношения.

   
  Г-н Молдован ще продължи да работи в Министерството на икономиката и търговията на Румъния. Той бе отличен с почетна диплома от БТПП, като благодарност за приноса му в разширяване на търговските отношения между България и Румъния.

   
  На срещата бе представен и Сорин Тоадер, който ще поеме поста търговски съветник в Румънското посолство в София. Той е заемал подобни позиции в Китай и Южна Корея. Г-н Симеонов запозна г-н Тоадер с дейността на БТПП и предложи пълно съдействие на румънски компании, които търсят партньори в България.

   
  На срещата стана ясно, че по повод 120-та годишнина от основаването на Международния панаир в Пловдив, Румъния ще има национален щанд, като една от страните, участвали на първото издание на изложението.  

  Линк

Назад