Назад

Семинар: „Бизнес и инвестиции в Тараклия“


 • Семинар: „Бизнес и инвестиции в Тараклия“


   

  Българската търговско-промишлена палата Ви кани на семинар на тема ”Възможности за бизнес и инвестиции в българския етнически район Тараклия, Република Молдова”. Събитието ще се проведе съвместно с Посолството на Република България в Република Молдова на 25 септември от 9:30ч. в сградата на БТПП, гр. София, ул. „Искър“ 9.


  На семинара ще бъдат разгледани седем предложения за инвестиции в район Тараклия: инвестиране в хотелски туристически комплекс; бизнес център; завод за преработка на селскостопанска продукция; изграждане на ферма за развъждане на зайци; изграждане на ферма за култивиране на гъби; изграждане на ферма за развъждане на овце и кози, орехова плантация. Осигурени са сгради или съответно терени за съответните инвестиции в Молдова.


  Тараклийският район предоставя възможности за инвестиции и бизнес в две свободни икономически зони, в които дейността е освободена изцяло от облагане от Р Молдова и дава възможност за износ на продукцията безмитно в държавите от ОНД и Русия. Свободните зони имат административни инфраструктури, комуникации и друга инфраструктура. Проектите приоритетно са насочени към агропромишлен комплекс, екологичен отдих и туризъм. 

  Линк

Назад