Назад

БЧК започва кампания в помощ на пострадалите от пернишкото земетресение


  • БЧК започва кампания в помощ на пострадалите от пернишкото земетресение


     Българският Червен кръст (БЧК) ще открие на пресконференция Национална благотворителна кампания за осигуряване на подслон за най-пострадалите от земетресението в Пернишка област, съобщиха от организацията. Пресконференцията ще се състои в 11.00 часа във вторник в сградата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер” 76.


    Кампанията ще се проведе от 11 септември до 11 октомври 2012 г. Тя се организира от БЧК в подкрепа на усилията на държавната и на местната власт за преодоляване на последствията от земетресението в региона и последвалите вторични трусове. Преди наближаващата зима с набраните средства от кампанията ще бъдат изградени сглобяеми къщи за останалите без дом жители на областта.


    Информация за ситуацията и за нуждите на хората в Пернишка област, за начините за набиране на средства и обществения контрол по тяхното усвояване ще дадат Христо Григоров - председател на БЧК, Томислав Дончев - министър по управление на средствата от Европейския съюз, Радослав Йорданов – заместник областен управител Област Перник, Росица Янакиева - кмет на община Перник, Пламен Алексиев – кмет на община Радомир, Любен Панов - Български Център за нестопанско право, Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата и др.

    Линк

Назад