Назад

Зам.-председателя на БТПП с почетна диплома от министъра на външните работи на Япония


 • Зам.-председателя на БТПП с почетна диплома от министъра на външните работи на Япония
   Георги Стоев, зам.-председател на БТПП и на Българо-японския икономически съвет, бе удостоен с почетна диплома от министъра на външните работи на Япония в качеството му на председател на Асоциацията за техническо обучение на чужденци в Япония за нашата страна.
   
  Отличието бе връчено на официална церемония в Резиденцията на посланика на Япония в България Н.Пр. Макото Ито на 22 август в присъствието на представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на външните работи и дипломати.
   
  Асоциацията за техническо обучение на чужденци в Япония е създадена през 1959 г. с подкрепата на Министерство на икономиката, търговията и индустрията като първата организация за техническо сътрудничество на неправителствена основа в Япония.
   
  Повече от 400 българи са участвали в образователните програми на Асоциацията като стипендианти.
   
  Една от дейностите на Асоциацията в България е учредяване през 2008 г. на наградата „БОСЕЙ” - японска награда за качество. Учредители са Институтът за следдипломна квалификация при УНСС-София, Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на специализиралите българи в Япония, AOTS съвместно с ДЖАЙКА и Сдружението на завършилите Токайския университет. Името на наградата идва от логото на Токайския университет и означава стремеж към звездите, или стремеж към съвършеното качество.

  Линк

Назад