Назад

Искате ли да правите бизнес с Китай?


 • Искате ли да правите бизнес с Китай?


   Пекинският университет въвежда програма "Как да правим бизнес с Китай". Програмата е разработена в началото на 2012 г. Това информира проф. Лю Фън от Пекинския университет, който е посетил Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и се е срещнал с Георги Стоев, зам.-председател, и Васил Тодоров, гл. секретар на Палатата.

  Целта на програмата е популяризиране на възможностите за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес.

  Проф. Лю е представил програмата и е посочил няколко причини за посещението му в България, съобщават от БТПП. На първо място, проучване на българската бизнес среда и представянето й по адекватен начин в Китай. На второ място, осигуряване на съдействие на български компании с интереси на китайския пазар.

  Стоев е разяснил, че БТПП е домакин на многобройни събития с фокус китайската икономика. Освен това палатата и нейните членове се радват на голям интерес от страна на различни бизнес организации от редица китайски провинции. Зам.-председателят на БТПП е отбелязал, че капацитетът на българския бизнес и конкретно - размерът на производството, не съвпада с очакванията на китайските партньори.

  Тодоров от своя страна е представил дейността на Палатата и сътрудничеството с Посолството на Китай в София и китайски бизнес организации.

  На срещата е било договорено БТПП и Пекинският университет да си сътрудничат с цел обучение на китайски студенти и млади бизнесмени от Китай и България как да правят бизнес в съответната страна, както на теория, така и на практика.

  Проф. Лю е дал и първите насоки за българските фирми, желаещи да излязат на китайския пазар, като е посъветвал: „Китай да се приема като съвкупност от провинции, с различен пазар, манталитет и интереси, а не като едно цяло”.

  Заинтересованите фирми и бизнесмени могат да получат повече информация за програмата от Дирекция Международно сътрудничество и международни организации на БТПП (тел.:02 81 17 489, имейл: interdpt@bcci.bg).

  Линк

Назад