Назад

БТПП: В секторите, където няма споразумения за минималните осигурителни прагове, да се запазят нивата от миналата година


 • БТПП: В секторите, където няма споразумения за МОД, да се запазят нивата от миналата година


   
  БТПП счита, че е възможно в някои сектори да няма увеличение на осигурителните прагове и такива без постигнато споразумение, – каза днес Александър Димитров, анализатор в БТПП, в сутрешния блок на БНР. Там, където има ръст на производителността, ще има повишаване на осигурителните прагове.

  Палатата настоява където няма споразумения за минималните осигурителни прагове да се запазят нивата от миналата година. Има браншове, на които трябва да се помогне. В един и същи бранш има фирми, които вървят нагоре, и други, които няма да успеят да реагират и ако административно се повиши осигурителният праг, те ще изпаднат в затруднение. Тук Александър Димитров акцентира на препоръката на Европейската комисия – не повишавайте нищо административно и не се намесвайте в икономическата дейност – все пак сме пазарна икономика.

  Днес е заключителното заседание на работната група по определяне на минималния осигурителен доход за 2013 г., съвместно с всички отраслови (браншови) организации.

  Линк

Назад