Назад

Цветан Симеонов: В България правителствата не се вслушват в другите гласове


 • Цветан Симеонов: В България правителствата не се вслушват в другите гласове
   
  В ефира на "Хоризонт" и предаването "Нещо Повече" председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов  заяви, че не е имал съмнение за бъдещето на палатата в диалага за тристранно сътрудничество, докато е чакал решението на Конституционния съд.


  За съжаление, в България все още, които и да са правителства, имат неблагоразумието да не се вслушват и в другите гласове, а това е важно. Навремето царете са държали шутове, за да могат да им говорят други неща, нали, различни от това, което всички подмазвачи го правят, но това е начин да чуеш и другите и тогава да си направиш извод.


  БТПП ще отбележи 200-годишнината на Сдружението на бакалите, което се явява първото търговско сдружение у нас.


  Наши експерти намериха, че наистина с документите, с които разполагаме, е потвърдено съществуването на тази организация, създадена 1812 година. Самото сдружение се казва "Свети Три светители", има си и икона, която е запазена. Те са играли изключителна роля, давали са вересии, финансирали са обучението, революционната дейност. Между двете войни са жертвали част от своите интереси и са взели решение да засилят вересиите.

  Симеонов изтъкна, че БТПП одобрява идеята за повишаване на пенсиите, но не одобрява идеята за насъскване на обществото срещу търговските вериги и за замразяване на цените.

  Това толкова „нелепо” звучи, бих казал, без да искам да обиждам никой. И президентът го каза, че в пазарната икономика има други методи на действие. В обществото, като се насажда негативно отношение към тези вериги, на практика много фирми - доставчици изпускат шанса си.  АУДИО ЗАПИС НА ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ИЗЛЪЧЕНО ПО БНР

  Линк

Назад