Назад

Обсъждаме икономиката ни с Шри Ланка


 • Обсъждаме икономиката ни с Шри Ланка   Икономическата и инвестиционна среда в България бе една от темите, които бяха обсъдени на среща с бизнес мисия от Шри Ланка, проведена в Бълагрската търговско-промишлена палата, съобщиха от БТПП. Бяха очертани и най-перспективните сектори за инвестиции - селско стопанство, бизнес с автомобилни части, IT сектор.

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов напомни, че страната ни е с най-нисък държавен дълг в Европа.

  По време на срещата бе обсъдено и предстоящо посещение на делегация до Шри Ланка за създаване на контакти и проучване на сферите за партньорство. Г-жа Кшенука Сеневиратне изрази готовност да съдейства за всички инициативи в интерес на сътрудничеството между двете страни.

  Н. Пр. Памела Дийн, посланик на Шри Ланка, отбеляза, че българските предприемачи могат да търгуват с Пакистан и Индия чрез Шри Ланка, тъй като тя има подписано споразумение за свободна търговия с тези страни.  Също така информира, че икономиката на страната се развива успешно и е втората по растеж икономика в Азия. Много бързо се развива секторът на услугите, особено туризмът. В южната част на Шри Ланка се строи ново голямо пристанище, което скоро ще бъде завършено.

  Линк

Назад