Назад

Цветан Симеонов бе специален гост на връчване на орден "Стара планина" първа степен на посланика на Кралство Белгия Марк Михилсен


 • Цветан Симеонов бе специален гост на връчване на орден "Стара планина" първа степен на посланика на Кралство Белгия Марк Михилсен


   Президентът Росен Плевнелиев връчи орден "Стара планина" първа степен на посланика на Кралство Белгия Марк Михилсен. Повод за удостояването с висшето държавно отличие е окончателно отпътуване на г-н посланика от България.


  Специален гост на церемонията по покана на посланик Михеилсен беше председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов.


  Н.П.Марк Милхилсен е в България като посланик на Кралство Белгия от 16 октомври 2008 година. Орден "Стара планина" е най-високото държавно отличие. То се връчва от президента на политици, дипломати и общественици. Наградата е учредена с указ на Народното събрание през 1966 година и първоначално е била връчвана само на чужди граждани.


  Като благодари за високото отличие, посланик Милхилсен каза, че България остава в душата и сърцето му и констатира, че в последната година от мандата му и съпругата му е станала достатъчно известна.


  През месец февруари на 2012-та, г-жа Мари-Шантал Биела бе сред художниците, които участваха в експозицията „Символи на щастието" на Арт Виза България в БТПП.  

  Линк

Назад