Назад

Как да правим бизнес с Южна Африка


 • Как да правим бизнес с Южна Африка

  Бизнес отношенията между  Южна Африка и България бяха "затоплени" на 3 декември, след срещата на председателя на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и Шийла Камерер, посланик на Република Южна Африка у нас. На събитието присъства и Молоко Лешаба от Департамента на Южна Африка за търговия и индустрия, който направи представяне на основните икономически и бизнес условия в африканската страна и отговори на въпроси на представители на българския бизнес.

  При откриването на срещата Цветан Симеонов заяви, че икономиката на Южна Африка е водеща в целия континент. "Надявам се сегашните поколения да доживеят времето, за което палатата работи,  когато и България да бъде третирана като водеща икономика в нашия регион. Инициативата за представяне възможностите за правене на бизнес с Южна Африка е един ясен пример как дипломацията може да се икономизира, как един посланик като посвещава времето си за развитието на икономическите отношения, се получават добри резултати", обясни още председателя на БТПП.

  По думите му възможностите за разширяване сътрудничеството  са в областите туризъм, хранително-вкусова промишленост, военна промишленост, информационни и комуникационни технологии и решения. "Радваме се още, че южноафриконското вино намира добър прием на нашия пазар и по принципите на пазарната икономика знаем, че тяхоното присъствие  ще прави нашия винен сектор още по-устойчив. Нетърпелив съм да видя продукти на рибната промишленост на Южна Африка и на българския пазар", каза в заключение Симеонов.

  Снимка: БТПП


  Линк

Назад