Назад

Триумф на справедливостта: МС отново призна БТПП за национално представителна организация


 • Триумф на справедливостта: МС отново призна БТПП за национално представителна организация


   
  Ръководството на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) изразява своята благодарност към всички, които подкрепиха и помогнаха най-голямата неправителствена организация на бизнеса в България да получи своето признание, – се посочва в комюнике на Палатата.


  Справедливостта възтържествува, след като с решение от вчера Министерски съвет отново призна за представителна организация на работодателите на национално равнище БТПП. Припомняме, че правителството в края на миналата година безцеремонно изключи най-старата работодателска организация в България, което бе обявено за противоконституционно и с решение на КС.


  “БТПП наскоро доказа с помощта на информация потвърдена и от НАП, че в има в своята система над 650 000 работници. Голямото предимство на Палатата е, че тя непрекъснато предоставя информация и дава услуги на всички фирми, независимо дали са нейни членове или са извън системата на БТПП. Затова към регионалните палати продължават да се обръщат за съдействие фирми от всички сектори на икономиката.


  Разчитаме, че всички, които от неосведоменост или криворазбрано упорство искаха тя да бъде изключена от тристранния диалог, ще преразгледат своите позиции и ще приемат подадената от БТПП ръка за една по-креативна работа в полза на българската икономика.


  Обединението на усилията за работа в полза на България е два пъти по-важно сега – в дни на изпитания и трудности”, – се казва още в съобщението на пресслужбата на БТПП

  Линк

Назад