Назад

Съюзът за стопанска инициатива извън Националния съвет за тристранно сътрудничество


 • Съюзът за стопанска инициатива извън Националния съвет за тристранно сътрудничество


   Правителството прие постановление за представителността на организациите на работници и работодатели. Според постановлението, в списъка влизат КНСБ, КТ "Подкрепа, КРИБ, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал. Те ще имат право да участват в Националния съвет за тристранно сътрудничество. От него обаче отпада Съюзът за стопанска инициатива, известен с близостта си до Алексей Петров.
  Министерският съвет не го призна за национално представителна организация на работниците и работодателите.
  Министерският съвет призна за национално представени четири работодателски организации и две синдикални организации, които ще влязат в Националния съвет за тристранно сътрудничество, предаде репортер на Агенция "Фокус". Това са Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал. Не се призна представителността на Съюза за стопанска инициатива, съобщи пред журналисти министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.
  Причината, е че ССИ трябва да има структури в поне 23 от икономическите дейности, а по данни от документите има в 11 от тях.
  От синдикалните организации е призната представителността на КНСБ и КТ "Подкрепа". От следващата седмица новият състав на НСТС започва работа.

  Линк

Назад