Назад

Диана Найденова: За трета поредна година се провежда среща с представители на Службите по търговско-икономически въпроси


 • Диана Найденова: За трета поредна година се провежда среща с представители на Службите по търговско-икономически въпроси   За трета поредна година се провежда среща с представителите на Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ). Това каза пред Агенция „Фокус” Диана Найденова – директор на дирекция „Външноикономическа политика” в Министерство на икономиката енергетиката и туризма (МИЕТ).

  „Министър Добрев посочи, че може би е удачно такива срещи да бъдат провеждани два пъти годишно. Стараем се да провеждаме тези срещи максимално ефективно с по-нисък бюджет. Всички колеги са тук в рамките на техните годишни отпуски, за да не разходваме допълнителни средства”, каза Найденова. 
  „Стремим се да провеждаме срещите два дни (23 и 24 юли) с две основни цели. Едната цел е вътрешна координация между министерството и важните институции към министерството като Агенцията за български инвестиции, Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия; колегите от дирекциите отговорни в областта на маркетинга и рекламата на туризма. Това са основните направления, по които нашите търговско-икономически представители работят – насърчаване на експорт, привличане на инвестиции и привличане на туристопотока”, каза Найденова. 
  „Предстоят много срещи с бизнеса. Предвидени са срещи с основните представителни организации на бизнеса - Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Българската стопанска камара (БСК), Асоциацията на индустриалния капитал, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), за да чуем техните препоръки. Имаме участие от 32 асоциации и браншови съюзи в туризма и конкретни компании”, каза още Диана Найденова. 

  Линк

Назад