Назад

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КИТАЙСКАТА ПРОВИНЦИЯ ДЗИЛИН ПОСЕТИ БТПП


 • ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КИТАЙСКАТА ПРОВИНЦИЯ ДЗИЛИН ПОСЕТИ БТПП


   Делегация от провинция Дзилин посети Българската търговско-промишлена палата в края на юни т.г.  Сред гостите бяха заместник-губернаторът на провинция Дзилин,  заместник-председателят на Асоциацията за приятелство с чуждестранни страни на провинция Дзилин, заместник-директора на бюрото за международно сътрудничество на провинция Дзилин и както и представител на ръководството на най-голямата фирма за преработване на месни продукти в Китай, съобщиха от Палатата. Провинция Дзилин се намира в Североизточен Китай и е известна с тежката си промишленост,  земеделието и селското стопанство.

  Разположена е на 180 хиляди кв. км площ. В провинция Дзилин се намира най-голямата фирма за преработване на месо - Jilin Province Changchun Haoyue Islamic Meat co., ltd, която е и най-големият износител на телешко месо в Азия. Компанията изнася продукцията си в 23 държави. Половината от износа на телешко месо на Китай е именно благодарение на Jilin Province Changchun Haoyue Islamic Meat co., ltd. Стойността на компанията възлиза на 7 милиарда китайски юана Председателят на БТПП, запозна гостите с преимуществата на България като инвестиционна дестинация - нискитеданъци, ниския държавен дълг, географското положение. България е най-близката точка на Европа до Азия, подчерта Симеонов.

  Гостите от Китай бяха запознати и с процедурата за регистрация на дружество с ограничена отговорност, както с възможността чуждестранните фирми в България да предлагат недвижима собственост.  Според Цветан Симеонов, председател на БТПП стагнацията в икономиките на Европа ще доведе до задълбочаване на икономическото сътрудничество със страни от Азия. Според него има възможности за сътрудничество между България и Китай в колбасарската промишленост, земеделието и автомобилостроенето.  България има опит в преработката на земеделска продукция и добри машини за тази цел Българските фирми работят в съответствие с европейските стандарти, което е предпоставка за успешно сътрудничество с чуждестранни партньори. До есента Българската търговско-промишлена палата ще организира представяне на компанията в България и ще сътрудничи на нейните представители, които ще посетят България с цел проучване на пазара.  В Дзилин се намира най-големият производител на селскостопански продукти.

  Най-големият автомобилопроизводител в Китай също е в провинция Дзилин.  Българската търговско-промишлена палата получи покана да организира бизнес делегация до провинция Дзилин с посещение на изложението за инвестиции и търговия в Североизточна Азия (The 8th China Jilin Northeast Asia Investment and Trade Expo), което ще се проведе в периода 6-11септември 2012 г.

  Линк

Назад