Назад

Българска търговска палата в Сан Франциско гостува на БТПП


 • Българска търговска палата в Сан Франциско гостува на БТПП


   
  Представители на Българска търговска палата в Сан Франциско бяха на среща в Българската търговско-промишлена палата в София. Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с Константина Чилингирова, президент на смесената организация, и Венци Петрунов, член на борда.
  Българската търговска палата в Сан Франциско  е създадена от българската общност в Северна Калифорния през есента на 2011 г.

  Г-н Симеонов запозна гостите с дейността на БТПП и Българо-американския търговско-икономически съвет. Той предложи няколко насоки на сътрудничество с Българската търговска палата в Северна Калифорния. Договорено бе организацията да представи скоро определени услуги на български фирми, които имат нужда от съдействие за реализация на американския пазар.
  Г-жа Чилингирова представи мисията на Българската търговска палата в Сан Франциско като поставяща си за цел да развива интересите и растежа на предприятията, притежавани от членове на българската общност в Калифорния. Да спомага за развитието на връзки и сътрудничество между тези предприятия и други компании в щата Калифорния. Да популяризира българската култура в Калифорния чрез различни програми и събития.
  Българската търговска палата в Сан Франциско е организатор на неотдавнашната среща на президента Росен Плевнелиев с българската общност в Северна Калифорния на 16 май т. г. Заедно с посолството и консулството на нашата страна в Лос Анджелис, тя организира и миналогодишната среща на посланиците на САЩ и България в Сан Франциско.

  Линк

Назад