Назад

Учредена бе Българо-украинска индустриална камара


 • Учредена бе Българо-украинска индустриална камара


   
  В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе учредителна среща за създаване на Българо-украинска индустриална камара (БУИК). Срещата бе по инициатива на украинското посолство в София и на бизнеса.


  В учредителната инициатива участваха 14 фирми от секторите бизнес и юридически консултации, авиотранспорт, петролни продукти, парфюмерия, фармация, строителство, преводи и легализация, селско стопанство и др.


  Посланикът на Украйна  Н.Пр. Микола Балтажи отбеляза, че България е ключова държава за Украйна и важен политически и икономически партньор като цяло. Той набеляза сред бъдещите цели на организацията създаването на информационно-консултативен център, обмяна на информация за търгове, за проекти по предприсъединителните фондове за Украйна, предоставяне на юридически услуги в двете държави и улеснение на инвестиционния и икономически климат между България и Украйна.


  Участниците в срещата избраха ръководство на Българо-украинска индустриална камара, в което влизат: Лидия Шулева от фирма "Бизнес интелект" ЕООД, председател на камарата, Пламен Бобоков - почетен консул на Украйна в България за Русе, Велико Търново и Силистра, зам. председател на БУИК, Димитър Георгиев - зам. председател на БУИК, Йордан Илиев от фирма "Енерджи Груп" ЕООД, зам. председател на БУИК, Славчо Цветков от фирма "Аеросвит", зам. председател на БУИК.


  Лидия Шулева очерта целите и програмата на новата организация. Сред тях е създаване на облекчени условия за правене на бизнес между Украйна и България, предложение за създаване на подобна организация в Украйна чрез партньорски организации и с помощта на БТПП, съвместна работа по бизнес проекти, организиране съвместно с БТПП на двустранни бизнес форуми и др.


  Новата камара остава отворена за още членове.

  Линк

Назад