Назад

Учредиха Българо-украинска индустриална камара


 • Учредиха Българо-украинска индустриална камара


   

  Българо-украинска индустриална камара (БУИК) беше учредена днес. 


  В учредителната инициатива участваха 14 фирми от секторите бизнес и юридически консултации, авиотранспорт, петролни продукти, парфюмерия, фармация, строителство, преводи и легализация, селско стопанство и др.


  Приветствие към участниците отправи посланика на Украйна Н.Пр. г-н Микола Балтажи. Той отбеляза, че България е ключова държава за Украйна и политически и икономически партньор като цяло. Посланикът отбеляза сред бъдещите цели на организацията създаването на информационно консултативен център, обмяна на информация за търгове, проекти по предприсъединителните фондове за Украйна, юридически услуги в двете държави и улеснение на инвестиционния и икономически климат между България и Украйна.


  Заместник-председателят на БТПП  Георги Стоев изрази надежда бъдещата камара да стане генератор на идеи и осъществяване на проекти между двете държави.


  За председател на БУИК беше избрана Лидия Шулева от фирма "Бизнес интелект”. Заместник-председатели станаха Пламен Бобоков, почетен консул на Украйна в България за гр.Русе, гр. Велико Търново и гр. Силистра, Димитър Георгиев, Йордан Илиев от фирма "Енерджи Груп” ЕООД и Славчо Цветков от фирма "Аеросвит”.
  Шулева очерта цели и програма за новата организация. Сред тях е създаване на облекчени условия за правене на бизнес между Украйна и България, предложение за създаване на подобна организация в Украйна чрез партньорски организации и с помощта на БТПП, съвместна работа по бизнес проекти, организиране съвместно с БТПП на двустранни бизнес форуми и др. Новата камара остава отворена за още членове.

  Линк

Назад