Назад

Учредиха Българо-Украинска индустриална камара


 • Учредиха Българо-Украинска индустриална камара


   

  В  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе учредителна среща за създаване на Българо-Украинска Индустриална Камара (БУИК). В учредителната инициатива участваха 14 фирми от секторите бизнес и юридически консултации, авиотранспорт, петролни продукти, парфюмерия, фармация, строителство, преводи и легализация, селско стопанство и др.
   
  "България е ключова държава за Украйна и политически и икономически партньор като цяло", каза посланикът на Украйна Н.Пр. Микола Балтажи.
   
  Сред бъдещите цели на организацията са създаването на информационно консултативен център, обмяна на информация за търгове, проекти по предприсъединителните фондове за Украйна, юридически услуги в двете държави и улеснение на инвестиционния и икономически климат между България и Украйна.
   

  Програмата на новата организация включва още създаване на облекчени условия за правене на бизнес между Украйна и България, предложение за създаване на подобна организация в Украйна чрез партньорски организации и с помощта на БТПП, съвместна работа по бизнес – проекти, организиране съвместно с БТПП на двустранни бизнес форуми и др. Новата камара остава отворена за още членове.

  Линк

Назад