Назад

Учредена е Българо-Украинска индустриална камара


 • Учредена е Българо-Украинска индустриална камара


   

   Учредителна среща за създаване на Българо-Украинска Индустриална Камара (БУИК), се проведе в БТПП, съобщиха от палатата. Срещата бе по инициатива на украинското посолство в София. В учредителната инициатива участваха 14 фирми от секторите бизнес и юридически консултации, авиотранспорт, петролни продукти, парфюмерия, фармация, строителство, преводи и легализация, селско стопанство и др.
  Приветствие към участниците отправи посланикът на Украйна Н.Пр. Микола Балтажи. Той благодари на учредителите на новата камара и на БТПП за подкрепата на инициативата. България е ключова държава за Украйна и политически и икономически партньор като цяло. Сред бъдещите цели на организацията са създаването на информационно консултативен център, обмяна на информация за търгове, проекти по предприсъединителните фондове за Украйна, юридически услуги в двете държави и улеснение на инвестиционния и икономически климат между България и Украйна, отбеляза посланикът на Украйна.

   
  Председателят на Българо-Украинска индустриална камара Лидия Шулева очерта цели и програма за новата организация. Сред тях са - създаване на облекчени условия за правене на бизнес между Украйна и България, предложение за създаване на подобна организация в Украйна чрез партньорски организации и с помощта на БТПП, съвместна работа по бизнес – проекти, организиране съвместно с БТПП на двустранни бизнес форуми и др. Новата камара остава отворена за още членове.

  Участниците в срещата избраха ръководство на БУИК в състав: Председател на БУИК - Лидия Шулева от фирма “Бизнес интелект” ЕООД и заместник-председатели на камарата - Пламен Бобоков, почетен консул на Украйна в България за гр. Русе, гр. Велико Търново и гр. Силистра; Димитър Георгиев; Йордан Илиев от фирма “Енерджи Груп” ЕООД; Славчо Цветков от фирма “Аеросвит”.

  Линк

Назад