Назад

41 юристи завършиха курс в Арбитражния съд при БТПП


 • 41 юристи завършиха курс в Арбитражния съд при БТПП
   Председателят на Арбитражния съд при БТПП доц.д-р Силви Чернев връчи сертификати на завършилите петия курс за млади юристи.

  Много сме горди с дигитализацията , която е извършена в Арбитражния съд, надявам се всеки един от вас, един ден да се убеди в предимствата на дистанционната размяна на документи по един спор, а защо не и в реалното протичане на делото он лайн – с тези думи председателят на БТПП Цветан Симеонов се обърна към завършилите поредния 3-месечен курс за обучение на млади юристи по въпросите на Арбитражния съд.

  Сертификатите си за успешно приключен курс получиха 41 настоящи и бъдещи юристи. Лично председателят на съда доц. д-р Силви Чернев, връчи документите и последното издание на съдебната практика на Арбитражния съд при БТПП.

  Обучението бе с теоретико-практическа насоченост, с продължителност три месеца, състоящо се от 12 модула по три часа. Курсът премина на високо професионално ниво, тъй като лекторите бяха изявени арбитри, с дългогодишен опит в арбитражното производство и авторитетни университетски преподаватели в юридическите факултети в страната: доц.д-р Силви Чернев – председател на Арбитражния съд, Ружа Иванова и Александър Кацарски, заместник-председатели на Арбитражния съд; Венцислава Желязкова –арбитър в Арбитражния съд.

  Курсистите изразиха специална благодарност към лекторите за прецизността и компетентността, с която са подходили за да им предадат полезни знания по тази сложна и специфична материя. Поради високия интерес БТПП ще се ангажира да подготви и последващи издания на обучението.


  Линк

Назад