Назад

Среща на главния секретар на БТПП с български дипломати в Швейцария


 • Среща на главния секретар на БТПП с български дипломати в Швейцария
   
  /КРОСС/ Главният секретар на Българска търговско-промишлена палата Васил Тодоров, се срещна с българския посланик за Швейцария - Н.Пр. Иван Пиперков, който е и представител на България в ООН, Женева.

  В срещата участва и Алексей Андреев - български представител в редица международни организации.


  Посланик Пиперков бе запознат в детайли с дейностите и услугите, които БТПП предоставя на фирмите-членове. Васил Тодоров постави акцент върху възможностите на Палата за работа с международни организации и международно сътрудничество.


  БТПП сътрудничи с OSEC - Швейцарската централа за насърчаване на търговията; SOFI - Швейцарска организация за насърчаване на инвестициите; SIPPO- Швейцарска програма за насърчаване на вноса, както и със Смесената търговска камара Швейцария - България.
  Българо-швейцарската търговска камара е учредена през 2004 година, с цел подпомагане и стимулиране на икономическите и търговски връзки между България и Швейцария. Организацията е със седалище в София и предлага информация, контакти и услуги на своите партньори от двете държави.

  В нея членуват предприятия от всички отрасли, производители и предлагащи услуги, вносители и износители, големи международни концерни, както и средни и малки предприятия.

  Швейцария е перспективен търговски и икономически партньор за България поради благоприятния търговско-политически режим, изгодните условия за реализиране на реекспортни, транзитни, финансови и други специфични търговско-икономически операции, високото технологическо равнище на индустрията, значителната стабилност на нейната икономика и национална валута.

Назад