Назад

Виетнам прояви голям интерес към търговията с българско вино


 • Виетнам прояви голям интерес към търговията с българско вино
   

  Виетнамската страна прояви голям интерес по отношение на търговията с българско вино. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на пресконференция по повод Двадесет и втората сесия на Междуправителствената българо-виетнамска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
  „На бизнес форума на БТПП беше договорено България да бъде домакин на виетнамските търговци, които да извършат дегустации, преглед на предприятията. Едновременно с това, със заместник-министъра на индустрията и търговията на Социалистическа Република Виетнам, г-жа Хо Тхи Ким Тхоа се договорихме двете администрации, които отговарят за контрола на виното и спиртните напитки, да обменят опит, за да може след това бизнесът да има утъпкан път”, каза Димитров.

  Двете страни желаем търговското и инвестиционното сътрудничество да бъдат на едно ново ниво, допълни Цветан Димитров. Считаме, че има още резерви в областта на селското стопанство и хранителната промишленост, допълни той.

  Работните групи в другите направления по отношение на търговията, строителството, ИТ също имат амбицията в тези сектори нещата да се развиват по добър начин, подчерта Димитров. 

  Линк

Назад